aspnet_wp.exe could not be started

Discussion in 'ASP .Net' started by Alek Davis, Jul 7, 2003.

  1. Alek Davis

    Alek Davis Guest

    After installing Framework 1.1, I cannot run any of my ASP.NET applications.
    Actually, while installing Framework 1.1, I also installed recommended
    updates (all critical security fixes) from the Windows updates site, so I am
    not sure whether this was caused by Framework 1.1 or by one of the hot
    fixes. Now I am getting the following error in the event log: "aspnet_wp.exe
    could not be started. HRESULT for the failure: 80070545." I checked a few
    posts related to the same error, but none of recommendations helped. In
    particular, I tried to run aspnet_regiis -i and re-registering
    aspnet_isapi.dll. I rebooted computer several times. Uninstalled Framework
    1.1. Still get the same error. My system is not a DC (it is an XP Pro
    workstation), so I did not follow KB recommendations pertaining to a DC.
    Does anyone have any other ideas? Thanks.

    Alek
     
    Alek Davis, Jul 7, 2003
    #1
    1. Advertisements

  2. Alek Davis

    Alek Davis Guest

    OK, if anyone experiences a similar issue: I changed the userName attribute
    of the processModel tag in the machine.config file (under
    %WINDIR%\Microsoft.NET\Framework\v1.0.3705\CONFIG) from "machine" to
    "system" and it seemed to fix the problem.

    Alek

    "Alek Davis" <alek_DOT_davis_AT_intel_DOT_com> wrote in message
    news:...
    > After installing Framework 1.1, I cannot run any of my ASP.NET

    applications.
    > Actually, while installing Framework 1.1, I also installed recommended
    > updates (all critical security fixes) from the Windows updates site, so I

    am
    > not sure whether this was caused by Framework 1.1 or by one of the hot
    > fixes. Now I am getting the following error in the event log:

    "aspnet_wp.exe
    > could not be started. HRESULT for the failure: 80070545." I checked a few
    > posts related to the same error, but none of recommendations helped. In
    > particular, I tried to run aspnet_regiis -i and re-registering
    > aspnet_isapi.dll. I rebooted computer several times. Uninstalled Framework
    > 1.1. Still get the same error. My system is not a DC (it is an XP Pro
    > workstation), so I did not follow KB recommendations pertaining to a DC.
    > Does anyone have any other ideas? Thanks.
    >
    > Alek
    >
    >
     
    Alek Davis, Jul 7, 2003
    #2
    1. Advertisements

  3. Kurt

    Kurt Guest

    Alek,
    do you know if this compromises the security of the machine or
    anything else and if so could you explain,

    thanks

    Kurt

    "Alek Davis" <alek_DOT_davis_AT_intel_DOT_com> wrote in message news:<>...
    > OK, if anyone experiences a similar issue: I changed the userName attribute
    > of the processModel tag in the machine.config file (under
    > %WINDIR%\Microsoft.NET\Framework\v1.0.3705\CONFIG) from "machine" to
    > "system" and it seemed to fix the problem.
    >
    > Alek
    >
    > "Alek Davis" <alek_DOT_davis_AT_intel_DOT_com> wrote in message
    > news:...
    > > After installing Framework 1.1, I cannot run any of my ASP.NET

    > applications.
    > > Actually, while installing Framework 1.1, I also installed recommended
    > > updates (all critical security fixes) from the Windows updates site, so I

    > am
    > > not sure whether this was caused by Framework 1.1 or by one of the hot
    > > fixes. Now I am getting the following error in the event log:

    > "aspnet_wp.exe
    > > could not be started. HRESULT for the failure: 80070545." I checked a few
    > > posts related to the same error, but none of recommendations helped. In
    > > particular, I tried to run aspnet_regiis -i and re-registering
    > > aspnet_isapi.dll. I rebooted computer several times. Uninstalled Framework
    > > 1.1. Still get the same error. My system is not a DC (it is an XP Pro
    > > workstation), so I did not follow KB recommendations pertaining to a DC.
    > > Does anyone have any other ideas? Thanks.
    > >
    > > Alek
    > >
    > >
     
    Kurt, Jul 26, 2003
    #3
    1. Advertisements

Want to reply to this thread or ask your own question?

It takes just 2 minutes to sign up (and it's free!). Just click the sign up button to choose a username and then you can ask your own questions on the forum.
Similar Threads
  1. Lynn
    Replies:
    4
    Views:
    2,784
  2. Philipp Schumann
    Replies:
    2
    Views:
    5,538
    Philipp Schumann
    Apr 16, 2004
  3. Prodip Saha
    Replies:
    3
    Views:
    20,942
    Prodip Saha
    May 5, 2004
  4. Prodip Saha
    Replies:
    0
    Views:
    2,158
    Prodip Saha
    May 5, 2004
  5. =?Utf-8?B?c3RldmUga2luZw==?=

    error 80070522 - aspnet_wp.exe could not be started after installa

    =?Utf-8?B?c3RldmUga2luZw==?=, Jul 8, 2004, in forum: ASP .Net
    Replies:
    5
    Views:
    2,142
    =?Utf-8?B?c3RldmUga2luZw==?=
    Jul 9, 2004
Loading...

Share This Page