"Named Pipes Provider: The network path was not found" error

Discussion in 'ASP .Net' started by xz, Jan 20, 2005.

  1. xz

    xz Guest

    I just installed Visual web dev. 2005 beta 1. I've never used the lite
    SQL server 2005 database, so I decided to try it out. From the Visual
    web dev. I selected 'create new sql server database' from data
    connections (on the rt hand side). I tried both using windows NT
    integrated security, & also specifying a userid & password... nothing
    works. When I hit OK, it gives an error "Named Pipes Provider: The
    network path was not found".

    I checked and made sure that the SERVER service was running. It is. The
    only thing I disabled was Messenger, Indexing, Routing & Remote Access,
    Help & Support & Error Reporting Service. I don't think lacking any of
    those services would produce this error? Anyone else have any ideas.

    Maybe this product, Visual Web Dev (beta 1), is just buggy and doesn't
    allow you to create a new database?

    Thanks, Jason Shohet
    xz, Jan 20, 2005
    #1
    1. Advertising

Want to reply to this thread or ask your own question?

It takes just 2 minutes to sign up (and it's free!). Just click the sign up button to choose a username and then you can ask your own questions on the forum.
Similar Threads
  1. hfk0
    Replies:
    2
    Views:
    21,656
  2. JavaQueries
    Replies:
    1
    Views:
    3,651
    John C. Bollinger
    Mar 1, 2005
  3. Balaji
    Replies:
    3
    Views:
    10,091
  4. Bishop
    Replies:
    1
    Views:
    771
    Bishop
    Feb 24, 2007
  5. juvi
    Replies:
    3
    Views:
    1,048
    Alexey Smirnov
    Jan 22, 2009
Loading...

Share This Page