Crypt::RC4 & cookies


D

David S.

I am currently working on a program that encrypts login information into
cookies using the RC4 module. However I run into a problem during the
decryption process. For example, I made up a temporary password of test123
and when decrypting (in IE) it gives me testq23. However, in netscape it
decrypts fine. I was wondering if anybody knows of any glitches in the
module or IE, or whatever this could be. It might be part of the built in
character sets, because I looked at the cookies in encrypted form in both
browsers and one character showed up different..

IE ----> ,¨Íe_îß
NETSCAPE---> ,¨Íeîß

as you can see there is obviously some sort of difference in the characters,
and i'm wondering if anybody may know the solution....

Also is there any generic guidelines for the encrypt/decrypt keys for RC4?
Is it possible that I picked an invalid key because i've tried several
different variations, however none of them seem to fix the problem...

================================
David Stinemetze
(e-mail address removed)
http://www.cs.utsa.edu/~dstineme
================================

============================================================
"Make a fire for a man, keep him warm for an evening.
Set a man on fire, keep him warm for the rest of his life."
-Unknown
============================================================

=====================================================
"I will stand my watch and set myself on the rampart,
and watch to see what He will say to me,
and what I will answer when I am corrected."
-Habakkuk 2:1
=====================================================
 
Ad

Advertisements


Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Top