gem install weirdness

R

Roger Pack

Just curious if anybody else has had this happen to them:
I installed ruby from source, then rubygems from source (1.0.1) onto
that.

Then I would expect gems to install things without any problems--it's a
fresh install. However, this occurs.

[Wed Mar 12 20:42:38 ~/Downloads/rubygems-1.0.1 ]$ ~/ppc_local/bin/gem
install rails -v 1.2.3
Bulk updating Gem source index for: http://gems.rubyforge.org
Successfully installed rake-0.8.1
Successfully installed activesupport-1.4.2
Successfully installed activerecord-1.15.3
Successfully installed actionpack-1.13.3
Successfully installed actionmailer-1.3.3
Successfully installed actionwebservice-1.2.3
Successfully installed rails-1.2.3
7 gems installed
Installing ri documentation for rake-0.8.1...


RDoc failure in lib/rake.rb at or around line 961 column 3

Before reporting this, could you check that the file
you're documenting compiles cleanly--RDoc is not a
full Ruby parser, and gets confused easily if fed
invalid programs.

The internal error was:

ERROR: While executing gem ... (NoMethodError)
undefined method `debug?' for false:FalseClass
[Wed Mar 12 20:48:00 ~/Downloads/rubygems-1.0.1 ]$ ~/ppc_local/bin/gem
install rails -v 1.2.3
Successfully installed rails-1.2.3
1 gem installed
[Wed Mar 12 20:52:37 ~/Downloads/rubygems-1.0.1 ]$ ~/ppc_local/bin/gem
install ruby-hmac ruby-debug rcov rspec money mini_magick mechanize json
hpricot hoe ferret fastercsv ezcrypto mongrel acts_as_ferret
Successfully installed rubyforge-0.4.5
Successfully installed hoe-1.5.1
Successfully installed ruby-hmac-0.3.1
Building native extensions. This could take a while...
Successfully installed ruby-debug-base-0.10.0
Successfully installed ruby-debug-0.10.0
Building native extensions. This could take a while...
Successfully installed rcov-0.8.1.2.0
ERROR: While executing gem ... (NoMethodError)
undefined method `size' for false:FalseClass


When I re-run the gem install it always works the second time. Ahh!
False is taking over everywhere!
(tongue in cheek).

Take care.
-R
 
M

M. Edward (Ed) Borasky

Roger Pack wrote:

[snip]
When I re-run the gem install it always works the second time. Ahh!
False is taking over everywhere!
(tongue in cheek).

$ gem install weirdness
Bulk updating Gem source index for: http://gems.rubyforge.org
ERROR: could not find weirdness locally or in a repository

tongue also in cheek :)
 

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Members online

Forum statistics

Threads
473,780
Messages
2,569,611
Members
45,276
Latest member
Sawatmakal

Latest Threads

Top